loader

Campionatele Europene de Gimnastică, cel mai așteptat eveniment sportiv

TVR 2 transmite în direct Campionatele Europene de Gimnastică care se desfășoară pentru prima dată în Turcia, la Mersin. Urmăriți concursul feminin pe 19 și 20 decembrie, după ce, pe 12 și 13 decembrie, a fost programat concursul masculin.

 

Se anunță un regal al gimnasticii iar marii campioni ai României vor fi invitați și în alte emisiuni consacrate ale postului.

Pentru că duminică, 13 decembrie, la TVR 2 s-a transmis Campionatul European de Gimnastică, cele două părți ale emisiunii „Drag de România mea!” s-au difuzat separat. Prima parte, de la ora 13:00, iar cea de a doua, de la ora 18:00.

La Campionatele Europene de Gimnastică 2020, România are o nouă șansă să lupte pentru un loc pe podium la echipe, după ce gimnastica românească nu a mai luat medalii din 2012 la băieți, iar la fete, din 2014.

În zilele de 12 și 13 decembrie, programul competițional a debutat cu întrecerea la masculin.

Probele pentru concursul feminin vor avea loc pe 19 și 20 decembrie. Televiziunea Română transmite în direct finalele seniorilor, conform programului de concurs, pe canalul TVR 2, comentator Alina Alexoi.

Din delegația României fac parte gimnaștii juniori: Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Nicolae Bera și Raul Șoica; gimnaștii seniori: Marian Drăgulescu, Răzvan Marc, Vlad Cotuna, Andrei Muntean și Andrei Groza. Antrenori: Marius Urzică, Ștefan Gal, Marius Berbecar, Adrian Meleancă și Cornel Burduhosu.

„România este una dintre națiunile cu tradiție în acest sport care a trimis echipe la competiție. La masculin, seniori, teoretic sunt patru națiuni care lupta pentru locuri pe podium: Ucraina, Israel, Turcia și România. Dacă tricolorii, Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Andrei Groza și Răzvan Marc vor concura fără ratări pot urca pe podium. Finalele pe aparate sunt deschise oricăror rezultate. Evident că Drăgulescu poate emite pretenții la sărituri, Muntean la paralele și aștept o surpriză, poate de la Cotuna sau Groza. Să nu uităm că printre adversarii a lor noștri sunt ucraineanul medaliat olimpic, mondial și european, Igor Radivilov, sau, turcii, cu cei doi medaliați de la ultimele mondiale, Ibrahim Colak, Ahmet Onder sau Ferihat Arican. Vă amintesc, la echipe masculin, România nu a mai luat medalie din 2012, de la Europenele din Montpellier. Singurul „supraviețuitor” al acelei formații care participă și la Mersin e Vlad Cotuna.

La juniori, din păcate competiția nu e produsă pentru tv, dar România e favorită la titlu. Cu frații gemeni Gabriel și Răzvan Burtanete, primul e campion mondial la juniori la sărituri, amândoi sunt medaliați la FOTE Baku 2019, șansele la aur sunt imense. Tot ei pot câștiga multe medalii pe aparate și sunt convinsă că o vor face”, a spus Alina Alexoi.

Cu nume mari ale gimnasticii românești ne vom întâlni și în emisiunea Irinei Păcurariu, la „Rețeaua de idoli”. Luni, 14 decembrie, de la ora 21:00, este invitată fosta mare sportivă Andreea Răducan. Un interviu de colecție cu Nadia Comăneci putem revedea sâmbătă, 19 decembrie, tot la „Rețeaua de idoli”. Considerată una dintre cele mai mari sportive din secolul XX, Nadia Comăneci a oferit exlusivitatea unui interviu la Montreal, locul unde a luat prima ei notă de 10.00.

Reprezentante ale gimnasticii romanânești și la „Distracțiile lui Cazacu”. Sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 23:00, invitata emisiunii este Diana Bulimar, gimnasta participantă la Jocurile Olimpice de vară din anul 2012. „Având în vedere prietenia care ne leagă, am reușit să ating câteva subiecte mai sensibile legate din cariera ei de sportivă dar și cât de greu i-a fost să ia decizia retragerii. Am vorbit despre primul sărut dar și despre cine ar vrea să o ceară în căsătorie. Am provocat-o Pe Diana la „o partidă“ de cățărări. A fost destul de hazliu să văd cât de greu mi-a fost mie și cât de ușor a fost pentru ea”, a povestit Cătălin Cazacu.

Credit Foto: Federația Română de Gimnastică

15:00 Rivalii

Sezon Nou

* Tema:CUM E MAI BINE : SĂ VORBEȘTI SAU SĂ TACI?

Invitati: Matei Stanculescu, Adrian Cuculis, dr. Monica Pop, prof. Dumitru Bortun, Adrian Paunescu

Momentele artisitice sunt sustinute de Adrian Paunescu, Scarlet Aura, Silviu Biris, Dan Helciug

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Andreea Baciu, Adrian Banuta

Realizatori: Marina Almasan, Mirela Vasile

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Astra dell Arte

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti

* Primăvara creștină

Un episcop martir: Anton Durcovici

Anton Durcovici a fost un episcop romano-catolic al diecezei de Iași în anii 1948-1949. Perioada a una de confruntare deschisă cu regimul comunist, iar episcopul Durcovici și-a făcut pe deplin datoria. A fost arestat în iunie 1949 și a murit la Sighet, în 10 decembrie 1951. A fost beatificat la data de 17 mai 2014 la Iași.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

 

#tvr2